Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home » Nieuwelingen » Wedstrijden

Vliermaal

30 april 2017

Dylan Strik nu dan toch leider

Na afloop van de wedstrijd in Eijsden werd Dylan Strik gelauwerd als leider van het nieuwelingenklassement. Onterecht bleek nadat de jury een tijdje later de officiële uitslag bekend maakte. De moest eigenlijk om de schouders van Sam Poelmans. Die kreeg voor de start van de wedstrijd in Vliermaal waar hij recht op had en mocht in die mooie witte trui aan de derde manche van dit klassement deelnemen. En hij heeft die trui met eer gedragen. Dat is het minst wat mag gezegd worden.
Toen zich iets voorbij halfwedstrijd een kopgroep van zes vormde, was Sam mee. Maar ook zijn grote klassementsrivaal Dylan Strik zat op de goede trui. Het beloofde dan ook een eerlijke strijd van man tegen man te worden. Na een zware wedstrijd met net voor de streep nog een stekelige klim, bleek de Nederlander Strik een tikkeltje meer pouwer in de benen te hebben dan de Belg Poelmans. Strik spurtte naar de derde plaats. Poelmans werd achtste. Daarmee zet de Nederland een achterstand van vier punten om in een voorsprong van vier punten. Juul Maes werd dertiende en schrijft daarmee naar de vierde plaats in het klassement wat hem de leiderstrui van beste jongeren oplevert. 
De dagzege was voor Quinten Vandermeer. Hij spurtte met groot machtsvertoon naar de overwinning en dat leverde hem de trui van provinciaal kampioen van Belgisch-Limburg op.
We willen graag ook het knap nummertje van Milan Paulus en Tymen Lijnen vermelden. Die twee slaagden er na een knappe achtervolging in om bij de zes leiders aan te sluiten. 
Vermits de wedstrijd in Brunssum is geanulleerd, is het voor de nieuwelingen nog wachten tot half juli eer ze hun respectievelijke leiderstruien kunnen verdedigen.  UITSLAG VAN DE WEDSTRIJD

pl naam Voornaam
1 Vandermeer  Quinten
2 Duijvensteijn Roy
3 Strik Dylan
4 Zwaan Wouter
5 Martens Hannes
6 Paulus Milan
7 Lijnen   (*) Tymon
8 Poelmans Sam
9 Bervoets Michael
10 Boons  (*) Jente
11 Alenteyns Jorit
12 Gijbels Jonas
13 Maes  (*) Juul
14 Peeters  (*) Jef
15 Wolfs  (*) Gert-Jan
16 Belmans (*) Elias
17 Ozderya Nazim
18 Mulders Yarne
19 Vanderaerden  (*) Wout
20 De Smet  Connor
21 Cortjens Ryan
22 Van Nuffel  Aiko
23 Koninckx Maarten
24 Van der Vleuten  (*) Lukas
25 Debaele Jorre
26 Das  (*) Jitse
27 Verluyten Dennis
28 Awouters Lars
29 Willems  (*) Gilles
30 Thoolen Nick
31 Goffart (*) Jordi
32 Budenaers  (*) Thomas
33 Corvers (*) Milan
34 Andersson Sofia Caroline
35 Ozderya Elyas
36 Duchateau  (*) Daan
37 Boosten  (*) Sam
38 Poets  (*) Wout
39 Stegen  (*) Quinten
40 Piron Jonas
41 Jansen Jesse
42 Jans   (*) Ben
43 Szekely Nathan