Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Neffgen nieuwe leider bij de nieuwelingen

De viermanche van de euregiocomptitie voor nieuwelingen werd in Vliermaal betwist. De overwinning ging naar de Nederlandse kampioen veldrijden Salvador Alvarado. Naast sterke cross-benen heeft hij ook snelle benen, zo blijkt. De Duitse ‘crosser’ Tim Neffgen neemt de leiderspositie in het klassement over van Daan Stevens.Voor de Nederlander Salvador Alvarado met Dominicaanse roots was het zijn eerste deelname aan een wedstrijd tellend voor het euregioklassement. “Voor mij niet zo evident om telkens naar hier af te zakken”, aldus Salvador. “Ik woon in Rotterdam en dat is enkel toch een autoritje van om en bij de 200 km. Maar als je dan wint, is die afstand totaal niet meer belangrijk.” Alvarado is trouwens wel vaker in België actief. Zeker als veldrijder. Dat is zijn hoofdbezigheid. Bij het veldritteam Lures-Doltcini hadden zijn talent al een hele tijd geleden opgemerkt. Sinds 1 september maakt de Nederlandse kampioen veldrijden bij de nieuwelingen dan ook deel uit van dat Belgisch veldritteam dat jongeren opleidt. Hij bezorgde dat team de afgelopen winter enkele overwinningen en tal van podiumplaatsen. Zijn zege in Vliermaal is ook al de tweede overwinning op de weg. Deze knaap beschikt over sterke cross-benen duidelijk ook over een paar snelle benen.

Onlangs moest hij in Koersel enkel de aalvlugge en kersverse kampioen van Vlaanderen Juul Maes laten voorgaan. In Vliermaal spurtte hij de tegenstand bijna van de foto. “Dit is een lastige sprint”, verduidelijkte de winnaar. “Net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn ligt er een stekelig klimmetje. Daar moet je de benen al laten ontploffen wil je kans maken om te winnen. En eens boven, moet je nog een paar honderd meter vol doorgaan. Echt iets voor mij.”Het had anders niet zo veel gescheeld of het peloton had moeten spurtten voor de ereplaatsen. Op drie ronden van het einde ging Jaap Roelen aan de haal. Bij het ingaan van de slotronde, leek hij voldoende voorsprong te hebben om te kunnen winnen. Maar in de slotkilometer werd hij toch nog bijgehaald.
Eerstejaars nieuweling Jens Bassa werd op enkele lengten van Alvarado tweede. De Duitser Tim Neffgen mocht als derde op het podium. Omdat Daan Stevens, leider in het euregioklassement, forfait gaf, neemt Neffgen (ook een fervent veldrijder) de witte leiderstrui over. Een beloning voor zijn regelmaat in de vier euregiowedstrijden: 15de in Zutendaal, 8ste in Eijsden, 5de in Düren en nu 3de in Vliermaal.