Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Duijvesteijn nadert op Strik in nieuwelingenklassement

In Kortessem werd de vierde wedstrijd van het Mabs 4.0 Euregioklassement voor nieuwelingen verreden. Er waren 56 renners aan het vertrek, niet enkel Belgen maar ook Nederlanders, Denen en Amerikanen. Tot de achtste ronde waren er vele uitvalspogingen met vooral een zeer bedrijvige Roy Duijvensteijn. Door het mooie weer werd er goed doorgereden. Bij de tussenspurt na 8 ronden welke gewonnen werd door Roy Duijvesteijn ontstond een kopgroep van vier renners met Tijs Verstappen en de Amerikanen Mathew Riccitello en Max Ritzow. Door de goede onderlinge samenwerking werd de voorsprong snel uitgebouwd. Tijdens de eindsprint stond er geen maat op Roy Duijvesteijn, de sterkste renner in koers. Hij nadert leider Dylan Strik in de tussenstand van het Euregioklassement. Dit zal komend weekend leiden tot een slijtageslag in de koers van Kerniel.
Helaas werd de eindsprint van het peloton opgeschrikt door een valpartij waarbij vijf renners betrokken waren. Na goede verzorging van de hulpdiensten konden de renners huiswaarts keren.