Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Drieluik in Brunssum

Nadat vorig jaar wegens wegeniswerken het drieluik in Brunssum niet kon doorgaan, werd er nu opnieuw op het lastige parcours in het centrum gekoerst. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Jaap Roelen. Tim Neffgen werd tweede en toonde zich daarmee een waardige leider. In het klassement bouwt hij zijn voorsprong uit tot maar liefst 73 punten op Daan Douven. Met nog enkel Kerniel en Kortessem op het programma lijkt hij nu al zeker van eindwinst.
Ook bij de juniores werd het een ware afvallingswedstrijd met Jordan Habets als winnaar, een week eerder ook al de beste in Buchten en dus zeker in topconditie. De Belgische Davorenner Joris Haex werd vijfde en neemt daarmee de leiderstrui over van zijn ploegmaat Edo Maas, de dag voordien 28ste op het NK, die in Brunssum niet aan de start verscheen. Na twee wedstrijden belooft het in dat junioresklassement spannend te worden want voor Wouter Zwaan en Melvin Lindelauf (vorig jaar eindwinnaar van dit klassement) is het kloofje van amper 3 en 6 punten zeker overbrugbaar. Voor de juniores zijn er nog drie wedstrijden: Vliermaal, Kerniel en Zutendaal.
Rutger Wouters blijft na twee wedstrijden de leider bij de eliten z/c en beloften. Daarvoor volstond een 10de plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Remco Esselaar die in een sprintje met twee Lars Akkermans achter zich hield. Er was veel applaus voor Dries Van Bun die in de voorlaatste bocht onderuit ging, maar toch nog al lopend de finish overschreed en zo 19de werd. Achteraf bleek hij bij die val een sleutelbeenbreuk en een barst in het schouderblad te hebeen opgelopen.