Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Nieuwe junioresleider

Enkele weken geleden mocht Joris Haex in Brunssum de witte leiderstrui aantrekken van het euregioklassement. In Vliermaal kreeg de knaap uit Meeuwen de kans om die te verdedigen. Maar Haex kwam niet opdagen. De nieuwe leider is nu Heijme Breederveld.
Joris Haex verkoos de Omloop het Nieuwsblad (waar hij als 72ste finishte) boven het verdedigen van zijn leiderspositie in het euregioklassement. Ook zijn Davoploegmaat Lindelauf, die eveneens dicht geklasseerd stond, was er niet. Hij sukkelt met wat kwetsuren na een valpartij. De gelegenheid voor andere jongens om de kans te grijpen zich in de schijnwerpers te plaatsen. Een kans die Breederveld met beide handen gegrepen heeft. Al was het maar nipt. Breederveld finishte als 13de en dat was echt wel nodig want één plaatsje verder en de begeerde witte trui zou voor Rick Wouters geweest zijn.  Volgende zaterdag staat in Kerniel de vierde wedstrijd op het programma. Daar kunnen de jongens uit Belgisch-Limburg (voor hen is het dan het provinciaal kampioenschap) opnieuw de macht overnemen. Slaagt Joris Haex er dan in om de trui te heroveren? Het kan. Zijn achterstand bedraagt slecht 18 punten en dat is niet veel. Of zorgt dan Jorre Debaele voor de verrassing? Het zou best kunnen. De Zuid-Limburgse crosser verkeert in de vorm van zijn leven. Zopas was er in Jesseren een Zuid-Afrikaan nodig om hem van de zege te houden. Ook gisteren in Vliermaal behoorde hij tot de uitblinkers. De kleine maar dappere Debaele was de motor van een ontsnapping met vijf waarvan ook Owen Jacobs uit Alken, samen met de Nederlanders Ten Boske en Kuhn en ook de Duitser Brescher  deel uit maakte. Debaele nam alle tussenspurten voor zijn rekening wat hem uiteindelijk de leidersplaats in het knelpuntenklassement opleverde. In de spurt voor de zege toonde Ten Boske zich net iets sterker dan Owen Jacobs.