Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Drieluik in Kerniel

De fel betwiste junioreswedstrijd in Kerniel werd gewonnen door de Nederlander Hidde Van Veenendaal voor wie het zijn eerste wedstrijd van het euregioklassement was. De leidersplaats in het klassement wordt overgenomen door Sven Hassert. Zijn voorsprong bedraagt nu 9 punten op de vorige leider Heijme Breederveld. Joris Haex (nog een gewezen leider) en Rick Wouters staan op rang drie met een achterstand van slechts 10 punten. Ook de anderen zijn niet ver. Het belooft dan ook in de slotwedstrijd in Zutendaal (1 september) bijzonder spannend te worden. 
Bij de nieuwelingen was de overwinning voor Daan Stevens. Hij won in Zutendaal ook al de eerste wedstrijd, tellend voor dit klassement. Maar omdat hij nadien enkele wedstrijd oversloeg, komt Daan helaas niet meer in aanmerking voor de eindzege. Die gaat zonder twijfel naar Tim Neffgen. Met een voorsprong van 87 punten is hij mathematisch zeker van eindwinst. Voor de nieuwelingen rest er nog één wedstrijd, namelijk op 5 augustus in Kortessem. Daar zal zeker hard gestreden worden voor de dichte ereplaatsen want die verschillen zijn bijzonder klein.
De wedstrijd voor eliten z/c en beloften werd gewonnen door Maxim Panis. Hij haalde het voor zijn ploegmaat Jari Snyers en leider Rutger Wouters. Dat zijn uitgerekend de nummers één en twee in het klassement. Snyers stond voor de start in Kerniel op 17 punten van de leider. Daar doet hij er nu vierr van af. Het belooft in de slotwedstrijd in Zutendaal dan ook nog spannend te worden.