Met de steun van

Weetjes

Sinds dit jaar zijn renners verplicht om zich voor de Belgische wedstrijden vooraf in te schrijven via de site van Wielerbond Vlaanderen. Daarom hebben we op deze site de inschrijvingsmodule ook weggehaald. Het heeft immers geen zin meer om je via deze site in te schrijven voor de Belgische wedstrijden want die inschrijvingen worden door wielerbond Vlaanderen niet als officieel beschouwd. 

You are here

Home

Dethier kent Vliermaal

De koers in Vliermaal was de vierde wedstrijd tellend voor het mabs4.0 euregioklassement voor juniores. Winnaar werd het Waaltje Bastien Dethier nadat hij bijna een ganse wedstrijd vooruit had gereden met zijn gouwgenoten Fontaine en Frehen. De Nederlander Lindelauf blijft stevig leider. 
Voor Dethier was het pas zijn eerste wedstrijd voor dit klassement. Dus daarmee was hij onderweg totaal niet bezig. Hij was gewoon naar Vliermaal gekomen om te winnen. “Het parcours ken ik bijzonder goed”, aldus het Waaltje die gisteren zijn vierde seizoenszege behaalde. “Ik kom hier elk jaar opnieuw naartoe omdat ik weet dat het een zeer selectief en mooi parcours is. Twee jaar geleden won ik hier al eens als nieuwelingen nadat ik bijna de ganse wedstrijd alleen vooruit had gereden. Ik haalde het toen voor Bjorn Vandebeek, Robin Radoux, Kamiel Bonneu en Stijn Daemen. Stuk voor stuk jongens die men momenteel gerust bij de betere Belgische juniores mag catalogeren. Ook vorig jaar stond ik hier in Vliermaal als eerstejaars junior op het podium. Toen werd ik derde. En vandaag win ik dus weer.”
Al in de tweede rond ging Dethier samen met Fontaine en Frehen aan de haal. Aanvankelijk was ook Ferre Debloudts mee maar de Vlaming moest al snel zijn drie Waalse vluchtmakkers later rijden. De drie pakten driekwart minuut. Toen Thibaut Ponsaerts, woensdag nog winnaar van de zware klimkoers, in het peloton alle registers open gooide, werd de voorsprong snel gehalveerd. De gewezen nationale nieuwelingenkampioen kreeg nadien af te rekenen met kettingproblemen. Dat speelde zeker in de kaart van de drie vluchters. Nadien trachtte de Nederlanders Timmers nog tevergeefs in zijn eentje de kloof te overbruggen.
De drie spurtten dus voor de zege. Op de helling net voor het opdraaien van de aankomst, ging Dethier fors door, pakte een paar lengtes en behield die tot op de streep. De spurt van het peloton met als inzet de 4de plaats werd gewonnen door Lars Put voor zijn ploegmaat Dries Van Bun. Deze laatste verraste daarmee zichzelf nadat hij vier dagen op Pukkelpop had gefeest. Met deze 5de stek klimt hij wel naar de 2de plaats in het klassement.